Ιστορία

Το νησί της Μήλου αναφέρεται στα βιβλία πολλών αρχαίων συγγραφέων με διάφορα ονόματα όπως: «Βίβλης», «Γοργής», «Μιμίλλης», «Άκιτος», «Ζεφυρία». Πιστεύεται ότι το όνομα του νησιού προέρχεται από τη φωτοελληνική λέξη «βίλος» που στη συνέχεια μετατράπηκε σε «μήλος», που σήμαινε πρόβατο.

Ο πρώτος κάτοικος του νησιού, όπως λέει ο μύθος, λεγόταν Μήλος. Σύμφωνα με τον μύθο, ένας νέος με αυτό το όνομα πήγε από τη Δήλο στην Κύπρο, όπου γνώρισε την οικογένεια του βασιλιά Σινέρα.
Έπειτα, έγινε φίλος με τον γιο του βασιλιά Άδωνη και παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά, την Πελία. Η φιλία των δύο ανδρών ήταν τόσο δυνατή που, όταν πέθανε ο Άδωνις, o Μήλος κρεμάστηκε από ένα δέντρο που ονομαζόταν «μηλιά» ή μηλιά. Η γυναίκα του Μήλου αυτοκτόνησε επίσης.
Η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, συγκινήθηκε τόσο πολύ από αυτό το γεγονός που μετέτρεψε τo Μήλο και τη γυναίκα του σε περιστέρια.
Ο γιος εκείνου του ζευγαριού πήρε το όνομα Μήλος, πήγε στο Αιγαίο και τελικά έμεινε στο νησί της Μήλου.
Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού κατάγονταν από τη Φοινίκη και την Καρυά.

Οι παραλίες της Μήλου

Πάνω απο 70 παραλίες που καμία δεν μοιάζει με την άλλη είναι έτοιμες να σας υποδεχτούν. Σαρακίνικο, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυριπλάκα, Αγία Κυριακή, Παλαιοχώρι, Φυροπόταμος και πολλές άλλες παραλίες όπως τις ονειρεύεστε να πρωταγωνιστούν στα καλοκαιρινά σας όνειρα και ακόμα ωραιότερες. Θα έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να απολαύσετε τις βουτιές σας ύπο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες αφού οι σχηματισμοί στην ακτογραμμή του νησιού βοηθούν στο να υπάρχουν απάνεμα σημεία.

Το νησί μας, αλλά και η θαλάσσια περιοχή γύρω από αυτό, είναι εύκολο να εξερευνηθούν με πολλούς τρόπους. Ενας απ’ αυτούς είναι οι θαλάσσιες εκδρομές οι οποίες μάλιστα σας μεταφέρουν σε μέρη όπου δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση. Με καθημερινές αναχωρήσεις απο το λιμάνι του Αδάμαντα το μόνο σας δίλημμα θα είναι ποιόν προορισμό να διαλέξετε. Σίγουρα δεν θα αντισταθείτε να επισκεφτείτε το πανέμορφο Κλέφτικο.